Skip to main content

Billån för ett nystartat företag: Så här får du godkänt

 

Att starta ett nytt företag är en utmanande uppgift som kräver mycket ansträngning och engagemang. Som en ny företagsägare kan du behöva en bil för att kunna röra dig runt och underlätta dina verksamhetsoperationer. Men att få ett lån för en bil kan vara svårt för ett nystartat företag. Här är några tips som kan hjälpa dig att få godkänt för ett billån.

Tre företagslångivare

Credifi

Credifi – Bäst lån utan uc i mars 2023

Kampanjerbjudande
0 kr uppläggningsavgift
0 kr i ränta

Ansök direkt

Lumify

Lumify

0 kr uppläggningsavgift, 0 kr ränta för lån från 16 000 kr

Ansök direkt

Klara lån

Klara Lån – en sökmotor för små lån

Svar inom 15 sekunder från flera långivare.

Ansök direkt
Det här är en högkostnadskredit.Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Tryggkredit

annons:

Sambla -Credlån.se

Bästa på samlingslån

Vi är Sambla, den nya generationens låneförmedlare.

Ansök direkt

Billån för ett nystartat företag: Så här får du godkänt

Hitta en säkerhet

En av de bästa sätten att öka dina chanser att få ett billån är att hitta en säkerhet för lånet. En säkerhet är något som kan användas som säkerhet för lånet, såsom en fastighet eller annan egendom. Genom att erbjuda en säkerhet visar du att du är villig att ta en risk för att få lånet godkänt.

Visa upp en bra kreditvärdighet

Din kreditvärdighet kan spela en stor roll när det gäller att få godkänt för ett billån. Om du har en bra kreditvärdighet kan du få ett lägre ränta och bättre villkor. Se till att din kreditvärdighet är så bra som möjligt genom att betala dina räkningar i tid och undvika att skuldsätta dig för mycket.

Lite mer information!

Skaffa en medsökande

Att ha en medsökande för ditt billån kan också öka dina chanser att få godkänt. En medsökande är någon som delar lånet med dig och som också ansvarar för att betala tillbaka det. Genom att ha en medsökande visar du att du har stöd och att risken för att du inte kan betala tillbaka lånet minskar.

Skaffa en borgenär

Om du inte kan hitta en säkerhet eller en medsökande kan du också överväga att skaffa en borgenär. En borgenär är någon som lovar att betala tillbaka lånet om du inte kan göra det. Det är viktigt att notera att en borgenär inte bara är en vanlig garant, utan de kan också bli ansvariga för att betala tillbaka lånet om du inte kan göra det.

Visa upp en solid affärsplan

Att visa upp en solid affärsplan kan också hjälpa dig att övertyga långivaren om att du är en bra kandidat för ett billån. Din affärsplan bör innehålla detaljer om din verksamhet, dina mål och dina förväntade intäkter och utgifter. En solid affärsplan visar att du har tänkt igenom allt och att du har en realistisk plan för att betala tillbaka lånet.

Kontakta flera långivare

Att kontakta flera långivare och jämföra deras villkor kan också hjälpa dig att få godkänt för ett billån. Varje långivare har sina egna krav och villkor, så genom att jämföra kan du hitta en som passar dina behov och din ekonomiska situation bäst. Det är viktigt att läsa igenom och förstå alla villkor och avgifter innan du skriver på några avtal.

Se till att du har en tillräcklig kontantinsats

Att ha en tillräcklig kontantinsats kan också öka dina chanser att få godkänt för ett billån. En kontantinsats är en summa pengar som du betalar i förskott för bilen, och desto större kontantinsats desto mindre risk för långivaren. Se till att du har tillräckligt med pengar sparade för att kunna betala en tillräcklig kontantinsats.

Var beredd att betala högre räntor

Som nystartad företagsägare kan det vara svårt att få godkänt för ett billån till lägre räntor. Eftersom du saknar en etablerad affärshistorik och kreditvärdighet kan långivaren betrakta dig som en högre risk och ta ut högre räntor och avgifter. Var beredd att betala högre räntor och avgifter, men se också till att jämföra olika långivares räntor och avgifter för att hitta den bästa affären.

Be om hjälp från experter

Att söka finansiering för ett nystartat företag kan vara överväldigande och komplicerat. Om du känner dig osäker på hur du ska gå tillväga kan det vara en god idé att be om hjälp från experter. En ekonomisk rådgivare eller en banktjänsteman kan hjälpa dig att navigera i långivarens krav och villkor och ge dig råd om hur du kan förbättra dina chanser att få godkänt för ett billån.

Att få godkänt för ett billån som nystartat företag kan vara en utmaning, men det är inte omöjligt. Genom att använda de ovanstående tipsen och vara beredd på högre räntor och avgifter kan du öka dina chanser att få godkänt och köpa en bil som kan underlätta dina företagsoperationer.

Sammanfattning

  • Att få godkänt för ett billån som nystartat företag kan vara svårt, men det finns sätt att öka dina chanser att få godkänt.
  • Att hitta en säkerhet, visa upp en bra kreditvärdighet, skaffa en medsökande eller en borgenär, visa upp en solid affärsplan och ha en tillräcklig kontantinsats kan alla öka dina chanser att få godkänt för ett billån.
  • Det är också viktigt att jämföra olika långivares villkor och avgifter och vara beredd på högre räntor och avgifter som nystartad företagsägare.

Credifi

Credifi – Bäst lån utan uc i mars 2023

Kampanjerbjudande
0 kr uppläggningsavgift
0 kr i ränta

Ansök direkt

Lumify

Lumify

0 kr uppläggningsavgift, 0 kr ränta för lån från 16 000 kr

Ansök direkt

Klara lån

Klara Lån – en sökmotor för små lån

Svar inom 15 sekunder från flera långivare.

Ansök direkt
Det här är en högkostnadskredit.Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

FAQ

  1. Vad är en säkerhet för ett billån? En säkerhet är något som du lägger som pant för att garantera betalningen av lånet. Det kan vara bilen själv eller annan egendom som du äger.
  2. Kan jag få ett billån som nystartat företagsägare utan kreditvärdighet? Det kan vara svårt att få godkänt för ett billån utan en etablerad kreditvärdighet, men det finns sätt att öka dina chanser. Att skaffa en medsökande eller en borgenär och visa upp en solid affärsplan kan hjälpa.
  3. Vilken typ av lån ska jag välja för att köpa en bil som nystartat företagsägare? Det finns olika typer av billån att välja mellan, så det är viktigt att jämföra olika långivares villkor och avgifter för att hitta den bästa affären. En personlig låneförmedlare eller banktjänsteman kan hjälpa dig att navigera i alternativen.
  4. Hur mycket kontantinsats bör jag betala när jag köper en bil som nystartat företagsägare? En större kontantinsats kan öka dina chanser att få godkänt för ett billån och minska dina månatliga betalningar. En vanlig rekommendation är att betala minst 20% av bilens värde i kontantinsats.
  5. Kan jag få hjälp med att söka finansiering som nystartat företagsägare? Ja, det finns många experter som kan hjälpa dig med att söka finansiering och navigera i långivarens krav och villkor. En ekonomisk rådgivare eller en banktjänsteman kan vara till stor hjälp.

Att skaffa ett billån som nystartat företagsägare kan vara utmanande på grund av bristande kreditvärdighet, men det finns sätt att öka dina chanser, som att ha en medsökande eller borgenär och visa upp en solid affärsplan. Det är också viktigt att jämföra olika långivares villkor och avgifter för att hitta den bästa affären och betala en större kontantinsats för att öka chanserna till godkännande och minska månatliga betalningar. Ekonomisk rådgivning eller hjälp från en banktjänsteman kan vara till stor hjälp i att navigera i processen.

Räntespann: 2.95 – 39 %
Vi har dessutom branschens nöjdaste kunder

Ansök direkt

Räntespann: 2.95 – 29.95 %

Lendo är Sveriges ledande låneförmedlare

Ansök direkt

Ränta 2.95 – 26.05 %

Advisa har på kort tid etablerat sig som en av Sveriges ledande aktörer inom lån.

Ansök direkt