Skip to main content

Låna pengar utan UC

1. Vad är UC?

UC, eller Upplysningscentralen, är ett företag som samlar in och delar upplysningar om personers ekonomiska förutsättningar och betalningshistorik. När du ansöker om ett lån, en kredit eller ett abonnemang kan det hända att långivaren eller företaget gör en kreditupplysning hos UC för att få en bättre bild av din ekonomiska situation. En kreditupplysning kan påverka din kreditvärdighet och kan göra att det blir svårare att få lån eller krediter i framtiden.

2. Alternativ till UC?

Det finns flera alternativ till UC som man kan välja när man behöver göra en kreditupplysning. Här är några exempel på andra företag som erbjuder kreditupplysningar:

  • Bisnode
  • Creditsafe

Dessa företag samlar in och delar upplysningar om personers ekonomiska förutsättningar och betalningshistorik, precis som UC. Skillnaden är att dessa företag kan erbjuda andra tjänster och lösningar för att hjälpa företag och organisationer att hantera sin kreditgivning och kreditrisk.

Viktigt: Tänkt på att UC är ett företag precis som Bisnode och Creditsafe. Man måste alltid ta en kreditupplysning oavsett storlek på lån.

3. Hur kan man låna pengar utan UC?

Det finns ett antal alternativ för den som vill låna pengar utan UC. Här är några förslag:

  • Lån från en vän eller familjemedlem
  • Kontokredit eller kreditkort utan UC
  • Lån hos en långivare som inte gör kreditupplysningar hos UC
  • Förskottsbetalning på lön

4. Var försiktig med snabblån och mikrolån

Det finns många långivare som erbjuder snabblån och mikrolån utan UC, men det är viktigt att vara försiktig när man väljer detta alternativ. Många snabblån och mikrolån har mycket höga räntor och avgifter, vilket kan göra att det blir svårt att betala tillbaka lånet. Se alltid till att du förstår villkoren och räntorna för lånet innan du tecknar avtalet och försök att hitta det lån som har lägst ränta och avgifter. Tänk också på att låna endast den summa pengar som du verkligen behöver och som du har möjlighet att betala tillbaka.

Företag som inte använder UC

Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

saldo
Ansök om lån utan UC

Effektiv ränta 26.5 – 74.4 %
Ingen UC
Pengar direkt på kontot

Räkneexempel: representativt exempel: Vid utnyttjad kredit på 15 000 kr med nominell bunden ränta 19,5% i 12 månader, blir totalt belopp att återbetala 17 118,96 kr (1426,58 kr per månad) och motsvarar en effektiv årsränta: 28,2%.
Ansök om lån utan UC

Effektiv ränta 48.93 %
Ingen uppläggningsavgift
Ingen uttagsavgift
Ingen UC
Ingen säkerhet krävs
Besked direkt på skärmen

Räkneexempel: Ett lån om 10 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 12 194 kr (snitt 1016 kr per månad). Effektiv årsränta: 48,93%. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 40,4999985%. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr. Uttagsavgift 0 kr.
Ansök om lån utan UC

Effektiv ränta 6.05 – 27.41 %
Över 200 000 kunder
Öppet varje dag
Verksamma sedan 2006

Räkneexempel: Vid kredit om 25 000 kr till 13,9 % årsränta (rörlig) under fem år med 60 återbetalningar, en uttagsavgift om 195 kr samt en administrativ månadsavgift om 19 kr blir månadsbeloppet 604 kr (totalt 36 237 kr) och den effektiva räntan 16,88 %.

Leave a Reply