Skip to main content

En Guide till att finansiera din Verksamhet

Som företagare är det viktigt att ha tillgång till den finansiering du behöver för att växa och utveckla din verksamhet. Företagslån är ett vanligt sätt att få tillgång till de pengar du behöver, men det finns många faktorer att ta hänsyn till när du väljer rätt lån för din verksamhet.

Vad kostar lånet?

Lånebelopp:

kr

Ränta:


Återbetalningstid:

Månadskostnad:


Total belopp:
Ej inräknat är ev avi-avgifter samt startavgifter. Beloppen är ungefärliga.

Det första steget i processen att ta ett företagslån är att bestämma varför du behöver pengarna. Det kan vara för att köpa utrustning, bygga en ny lokal eller anställa fler anställda. När du har en klar bild av varför du behöver pengarna, kan du börja undersöka de olika lånealternativen som finns tillgängliga för din verksamhet.

Det finns många typer av företagslån, inklusive säkerställda lån, osäkerställda lån och linjekrediter. Säkerställda lån kräver att du ställer säkerhet som en fastighet eller annan tillgång. Osäkerställda lån har ingen säkerhet, men ofta högre räntor och krav på en solid affärsplan. Linjekrediter ger dig möjlighet att ta ut pengar när du behöver dem med en fast ränta.

När du har beslutat vilken typ av lån som passar din verksamhet bäst, jämför du erbjudanden från olika långivare. Du bör ta hänsyn till räntan, avgifter, betalningsvillkor och andra faktorer som påverkar den totala kostnaden för lånet. En solid affärsplan ökar dina chanser att få lånet godkänt.

Det är också viktigt att överväga långsiktiga konsekvenser när du tar ett företagslån. Du bör undersöka hur lånet påverkar din cash flow och kreditvärdighet och se till att du har en plan för att betala tillbaka lånet ansvarsfullt.

Krea har som övergripande mål att bli störst i Norden på digital jämförelse av företagslån.

Till Ansökan

Företagslån är ett lån som tas upp av en företagsledare för att finansiera verksamheten. De kan användas för en mängd olika syften, som att köpa utrustning, finansiera tillväxt, ta upp projekt, betala för arbetskraft eller till och med att ta upp övergångskostnader.

Det finns flera typer av företagslån, inklusive säkerställda lån, osäkerställda lån och linjekrediter. Säkerställda lån kräver säkerhet i form av en tillgång, som en fastighet, för att säkerställa lånet. Osäkerställda lån har ingen säkerhet, men ofta högre räntor och mer stringent krav på affärsplaner och kreditvärdighet. Linjekrediter ger företag möjlighet att ta ut pengar när de behöver dem med en fast ränta.

När du ansöker om ett företagslån, är det viktigt att ha en stark affärsplan och en god kreditvärdighet. Långivare kommer att granska din affärshistorik och din förmåga att återbetala lånet. De kommer också att titta på dina framtida möjligheter till vinst och tillväxt.

Det är också viktigt att jämföra olika erbjudanden från långivare för att säkerställa att du får det bästa erbjudandet med den lägsta räntan och de mest fördelaktiga villkoren. Du bör också överväga långsiktiga konsekvenser, inklusive hur lånet påverkar din cash flow och kreditvärdighet.

I allmänhet är företagslån en möjlighet för företag att finansiera verksamheten och ta upp nya möjligheter. Men det är viktigt att ta ansvariga beslut och att vara medveten om långsiktiga konsekvenser innan man tar ett företagslån.

Krea har som övergripande mål att bli störst i Norden på digital jämförelse av företagslån.

Till Ansökan

Vanliga frågor om Företagslån

Vad krävs för att få ett företagslån?

För att få ett företagslån krävs det ofta att företaget har en god ekonomisk ställning och en stabil affärsmodell, samt att låntagaren har en god kreditvärdighet. Banken kan också kräva att företaget har en viss anställd personalstyrka och att det har varit verksamt i en viss tid.

Vilken bank är bäst för företagslån?

Det beror på ditt företags specifika behov och förhållanden vilken bank som är bäst för dig. Det kan vara en god idé att jämföra erbjudanden från flera olika banker och välja den som har de bästa villkoren för just ditt företag.

Hur mycket får man låna till företag?

Hur mycket du kan låna till ditt företag beror på många faktorer, inklusive företagets storlek, omsättning, lönsamhet och kreditvärdighet. Banken kommer att bedöma din ansökan och bestämma det exakta lånebeloppet baserat på dessa faktorer och andra relevanta faktorer.

Hur mycket får ett nystartat företag låna?

Ett nystartat företag kan ofta låna mindre belopp jämfört med etablerade företag, eftersom det saknar en proven affärshistorik. Banken kan också kräva ytterligare säkerheter från låntagaren, såsom personliga garantier från ägarna.

Vilka är grundkraven för ett företagslån?

Grundkraven för ett företagslån inkluderar ofta en god ekonomisk ställning och en stabil affärsmodell, samt en god kreditvärdighet hos låntagaren. Banken kan också kräva information om företagets verksamhet, inkomst och utgifter, samt en affärsplan.

Hur mycket kan jag låna till företag?

Hur mycket du kan låna till ditt företag beror på många faktorer, inklusive företagets storlek, omsättning, lönsamhet och kreditvärdighet. Banken kommer att bedöma din ansökan och bestämma det exakta lånebeloppet baserat på dessa faktorer och andra relevanta faktorer.

Finns det företagslån utan uc?

Ja, det finns företagslån som inte kräver en kreditupplysning via UC (Upplysningscentralen), men det är viktigt att notera att dessa lån kan ha högre räntor och mindre generösa villkor.

Kan företagslån beviljas trots att företaget har betalningsanmärkning?

Möjligheten att få ett företagslån trots en betalningsanmärkning varierar från bank till bank. I vissa fall kan en betalningsanmärkning göra det svårt att få lån, medan vissa banker erbjuder specialiserade lån för företag med betalningsanmärkningar. Det är viktigt att diskutera din situation med banken och undersöka alla möjliga alternativ.

Företagslån