Skip to main content

Så här lånar du pengar som person med dålig kreditvärdighet

Att ha dålig kreditvärdighet kan ibland göra det svårt att låna pengar, men det betyder inte att det är omöjligt. Det finns olika sätt att låna pengar även om du har en dålig kreditvärdighet, och här ger vi några tips på vägen.

  1. Ansök om ett kreditkort med säkerhet: Ett kreditkort med säkerhet kräver att du lämnar en säkerhet, till exempel en bankcheck eller en kontantinsättning, som garanterar att du kan betala tillbaka lånet. Detta kan vara ett bra alternativ för dig som har svårt att få ett vanligt kreditkort på grund av en dålig kreditvärdighet.
  2. Ansök om ett lån hos en långivare som specialiserar sig på lån till personer med dålig kreditvärdighet: Det finns långivare som erbjuder lån till personer med dålig kreditvärdighet, även om räntan ofta är högre än vad du skulle få hos en vanlig bank. Det kan vara lite svårare att hitta dessa långivare, men en enkel internet-sökning kan hjälpa dig på vägen.
  3. Ansök om ett lån hos en vän eller familjemedlem: Om du har en vän eller familjemedlem som har möjlighet och villighet att låna ut pengar till dig kan detta vara ett bra alternativ. Glöm inte att skriva upp detaljerna för lånet, inklusive hur mycket pengar som lånas, när de ska betalas tillbaka och om det finns någon ränta.
  4. Ansök om ett lån hos en credit union: En credit union är en finansiell institution som ägs och drivs av sina medlemmar. De kan ofta erbjuda lån till personer med dålig kreditvärdighet till lägre räntor än vad du skulle få hos en vanlig bank.

Det finns alltså flera alternativ för dig som vill låna pengar trots en dålig kreditvärdighet. Det viktigaste är att du jämför olika lånealternativ och väljer det som passar dig bäst.

Leave a Reply